Nieuws

Buschauffeurs in Twente leggen zaterdag het werk neer

Een bus op het station in Hengelo
Een bus op het station in Hengelo © RTV Oost/Wouter de Wilde
Chauffeurs in het streekvervoer leggen zaterdag in Enschede, Hengelo, Haaksbergen het werk neer, meldt FNV. Het is de tweede staking in een landelijke estafette van streekvervoerstakingen voor een betere cao.
Volgens de vakbond is er in de sector al tijden sprake van toenemende werkdruk, onder meer veroorzaakt door personeelstekort.

Meer jonge chauffeurs

"Met de stakingen willen de chauffeurs onder meer een hogere beloning afdwingen om zo meer jonge chauffeurs te trekken", zegt Marijn van der Gaag, bestuurder bij FNV. "Tot nu toe stellen de werkgevers zich ronduit arrogant op tegen hun eigen chauffeurs. Ze reageren niet op de signalen van hoge werkdruk, ze vragen juist om nog meer productiviteit en flexibiliteit van de chauffeur."
Vakbond CNV doet niet mee met de actie, wat inhoudt dat niet alle bussen uitvallen.

Eerdere stakingen

De eerste estafettestaking in het streekvervoer begon woensdagochtend met zo'n honderd stakers in het noordoosten van het land. Bij de standplaatsen Oude Pekela, Stadskanaal en Emmen legden werknemers het werk neer nadat een eerder eindbod in de cao-onderhandelingen door FNV werd afgewezen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.