nieuws

Naomi Soeters uit Zwolle doet 365 dagen wat goeds: 'want...waarom niet?'

Vandaag wordt ze 23: Naomi Soeters uit Zwolle. En vandaag begint ook de tweede maand van haar project 'want...waarom niet?' Op 1 januari begon ze met 365 dagen elke dag iets goeds te doen voor de wereld om haar heen.
Naomi: "Ik hecht veel waarde aan vriendelijk zijn en niet altijd maar aan jezelf denken. Dat is voor veel mensen best moeilijk in deze tijd, het is denk ik ook een beetje automatisme. Door elke dag zichtbaar iets te doen voor de wereld, hoop ik mensen te kunnen inspireren om ook eens om zich heen te kijken, om vriendelijk te zijn en iets over te hebben voor iemand die je misschien niet eens kent."

Soms klein, soms groot

Naomi schrijft over de dingen die ze doet op haar website en op haar Facebookpagina: "Soms zijn de dingen die ik doe best groot, zoals het ophangen van mutsen, sjaals en handschoenen voor onbekenden, of bijvoorbeeld iemands bibliotheekboete betalen en bloemen aan vreemdelingen geven. Maar soms zijn ze ook klein, zoals een dag niet vloeken, iemand helpen in de supermarkt of een ecologisch afwasmiddel aanschaffen."
De eerste maand van het project zit erop voor Naomi en het valt haar niet tegen: "Tot nu toe ging het allemaal heel snel en de ideetjes waren er nog in overvloed. Ik heb nog elf maanden te gaan maar tot nu toe heb ik er in elk geval geen enkel moment spijt van gehad dat ik hiermee ben begonnen. Het is voor mijzelf vooral een hele positieve ervaring. Ik merk dat ik door zelf veel positiviteit te geven, ook veel positiviteit terugkrijg."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.