Betaald voetbal

Van Wolfswinkel geniet na van zinderende avond in De Grolsch Veste: "Geweldig feestje, we hebben een fantastische prestatie neergezet"

Een dag na de wonderlijke apotheose in de strijd om Europees voetbal hebben de spelers van FC Twente kleine oogjes op de training. Ze hebben nauwelijks de slaap kunnen vatten, maar dat deert niemand. De glimlach en ontlading is goed te zien bij iedereen na het behalen van de knappe vierde plaats. Ook bij clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel: "Het was een iets korter nachtje dan normaal. Maar we hebben geweldig feestje kunnen vieren met de fans."
Van Wolsfwinkel was tijdens de ereronde de brenger van het goede nieuws. FC Utrecht scoorde in extremis alsnog de gelijkmaker tegen AZ. "We keken live mee op het telefoontje wat ik in mijn had", schetst Van Wolfswinkel. "Het is ongekend hoe het uitpakt."

Fantastisch seizoen

Na twee mindere wedstrijden, herpakte FC Twente zich op tijd tegen FC Groningen en kreeg het de helpende hand van Utrecht. "Het viel allemaal onze kant op. Een beetje geluk, maar dat dwing je dan ook af", stelt Van Wolfswinkel. "Ik vind dat wij een fantastische prestatie en een seizoen hebben neergezet. We hebben een te goed seizoen gedraaid om stress te hebben na die vijf punten die we hebben laten liggen. Nu kunnen we op vakantie en hebben we alles en iedereen beloond."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.