nieuws

Nieuwe Rabo Scanner Rabobank misbruikt voor oplichting inwoonster van Raalte

Brief over de nieuwe Rabo Scanner
Brief over de nieuwe Rabo Scanner © RTV Oost
Veel klanten van de Rabobank hebben inmiddels via hun bank te horen gekregen dat de zogenoemde Random Reader voor internetbankieren wordt vervangen door de Rabo Scanner. In Raalte hebben oplichters daar misbruik van gemaakt. De politie waarschuwt ervoor.
Een inwoonster van Raalte had via de website van de bank een nieuwe Random Reader besteld. Binnen twee dagen zou die worden thuisbezorgd. Toen belde er ineens een vrouw die zich uitgaf voor medewerkster van de bank. Ze wist de naam en het pasnummer van de inwoonster van Raalte en zei dat er nog wat gedaan moest worden voor het omzetten van de oude Random Reader naar de nieuwe Rabo Scanner.
De inwoonster van Raalte voerde op verzoek van de vrouw aan de telefoon een aantal keren haar pincode in. Daarna bleek dat er een fors bedrag van haar rekening was overgeschreven naar een onbekend rekeningnummer. De vrouw was dus opgelicht. De politie denkt dat de vrouw op een nepsite van de bank terecht is gekomen, waardoor de oplichters aan de benodigde informatie kwamen. De politie roept op om daar alert op te zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.