Amateurvoetbal

Uitslagen zondagvoetbal: Rohda, De Tukkers en Holten doen goede zaken in titelrace

Uitslagen amateurvoetbal
Uitslagen amateurvoetbal © Eigen foto
Op deze donderdagavond stond er bijna een volledige speelronde op het programma in het zondagamateurvoetbal. Hieronder een overzicht van de meest opvallende uitslagen.
Rohda Raalte blijft op kampioenskoers in de 1e klasse E Oost. Het won vanavond ruim van Voorwaarts Twello en heeft zeven punten voorsprong op concurrent Heino. Tubantia is daar dicht bij degradatie.
In de 2e klasse J Oost gingen koploper NEO en naaste belager Bon Boys onderuit en daardoor is er weer een beetje aansluiting voor Achilles'12, dat wel won. Onderin verliet Vogido de laatste plek. Die is nu voor Barbaros.
De Tukkers won de topper in de 3e klasse A Oost van WVV'34 en deed goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Het verschil tussen de twee is nu acht punten. Onderin ging hekkensluiter LSV met 8-0 onderuit en het zag concurrent UDI ook nog eens winnen en dus is degradatie nabij.
In de 4e klasse A Oost gaat de titelstrijd tussen Vasse en La Premiere. Beide ploegen hebben 51 punten. Fleringen deed tot vanavond ook nog mee, maar La Premiere bleek te sterk.
Markelo en Delden maakten geen fout in de 4e klasse B Oost en lijken uit te gaan maken wie de titel gaat pakken. Het verschil tussen de twee is vier punten in het voordeel van Markelo, dat nog steeds ongeslagen is.
Holten profiteerde in de 4e klasse G Oost van het puntenverlies van Enter. Het won zelf van Hoonhorst en heeft nu vijf punten voorsprong. Enter heeft echter nog wel een duel tegoed. Ulu Spor is daar, mede door zeven strafpunten, al de eerste Overijsselse degradant.
In de 5e klasse A Noord gaan Kuinre en IJhorst met Stanfries uitmaken wie kampioen wordt. IJhorst verloor daar als enige van de drie vanavond punten. Onderin ging Blankenham met 10-0 onderuit tegen Stanfries. De Overijsselse ploeg staat op -2 punten en heeft nu 96 tegendoelpunten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.