Nieuws

Grote industriebrand in Vroomshoop onder controle: veel schade aan het pand

In een verzamelpand in Vroomhoop woedde vanochtend een grote brand. Verschillende hallen stonden vol rook, de brandweer was druk met het voorkomen dat het vuur oversloeg op naastgelegen ruimten. Niemand raakte gewond.
"De nabluswerkzaamheden nemen nog geruime tijd in beslag", zegt de brandweer Twente op Twitter. "Papier en karton dat is opgeslagen wordt naar buiten gebracht om af te kunnen blussen. Het pand heeft veel schade opgelopen."
De brand was in een gebouw aan de Aziëlaan. Drie van de twaalf hallen stonden in brand, de brandweer vloog met een drone boven het dak om hittebronnen te ontdekken. Ook is het dak open gezaagd, om zo beter bij het vuur te kunnen. Hierdoor kwam meer rook naar buiten.
De rook trok over een naastgelegen woonwijk en bleef daar hangen. Het is niet bekend wat de brand heeft veroorzaakt.

Ree gered

Tijdens de brand heeft de brandweer overigens ook nog even een andere klus geklaard. Er moest namelijk een ree gered worden uit het water.
Een busje van de brandweer kwam naar de locatie om drinken te brengen voor de collega's, toen ze werden aangesproken dat er een ree in het water zwom. Ze hebben de ree uit het water gered en in de vrije natuur losgelaten.
Ondertussen moest nog even een ree worden gered
Ondertussen moest nog even een ree worden gered © News United / Kevin Gerrits

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.