nieuws

Actie Oude en Nieuwe Land in Steenwijk verkozen tot Superactie van FNV

Superactie 2014
Superactie 2014 © RTV Oost
De actie van de medewerkers van thuiszorgorganisatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land in Steenwijk is door FNV verkozen tot Superactie 2014.
Dat gebeurde gisteren tijdens de Echte Banen-manifestatie van vakcentrale FNV in de jaarbeurs Utrecht. Voor een publiek van 1.500 mensen werden verschillende acties van afgelopen jaar gepresenteerd door de toenmalige actievoerders.
Met een actie van dertien weken, waarna de mensen hun baan en hun loon hebben behouden, is de actie van Oude en Nieuwe land onder luid applaus gekozen tot Superactie 2014. Het is volgens een woordvoerder één van de langste gevechten in de zorg.
FNV wil met de verkiezing duidelijk maken dat het wel degelijk zin heeft om actie te voeren, zeker in de zorg. Dat is de sector waar nu de klappen vallen. "De mensen denken dat ze er niks tegen kunnen doen. De mensen in Steenwijkerland bewijzen dat het anders is." FNV prijst de betrokkenheid van de zorgmedewerkers in Steenwijkerland. "Ze zijn nog steeds bij elke gemeenteraadsvergadering waar de zorg ter sprake komt."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.