Nieuws

Oud-olympisch bokser uit Almelo ontkent betrokkenheid bij schietpartij

Oud-Olympisch bokser uit Almelo verdacht van betrokkenheid bij schietpartij
Oud-Olympisch bokser uit Almelo verdacht van betrokkenheid bij schietpartij © Getty Images
Een voormalig olympisch bokser uit Almelo ontkent betrokkenheid bij een schietpartij in Apeldoorn. Dat meldt zijn advocaat Umut Ural aan RTV Oost. Gisteren werd duidelijk dat hij verdachte is in de zaak. Bij de schietpartij in december 2019 raakten meerdere mensen gewond.
Volgens het OM was de schietpartij aan De Sikkel in Apeldoorn uitvloeisel van een langslepend conflict in de relationele sfeer. Twee kampen zouden letterlijk tegenover elkaar zijn komen te staan. Aan de ene zijde de oud-bokser, met de familie van zijn toenmalige vriendin. In het andere kamp zou haar ex een rol hebben gespeeld.
Dat puntenboksertje maak ik dood
Verdachte andere kamp

Punterboksertje

Die ex stuurde volgens justitie een maand ervoor verschillende dreigende teksten, gericht aan de Almelose bokser. 'Zeg maar tegen dat hoere punterboksertje van je dat ik rij op hem. 1000 procent dat ik hem pak. Zijn dagen zijn geteld.'
De bedreigingen gingen verder: 'Hem maak ik dood, geef dat door. Voor jou ogen vermoord ik hem. Als hij op de bank zou zitten, dan schiet ik de hele boel overhoop. Ook al zitten de kinderen erbij, dan hebben ze maar een trauma.'
Bij deze uitingen werd ook een vuurwapen getoond, stelt het OM.

Shotgun

Een maand later zou de bokser met de familie van zijn toenmalige vriendin letterlijk tegenover het ander kamp hebben gestaan. Ze zouden wapens mee hebben gehad, als een shotgun, pistool en knuppel. Daarmee zouden ze de tegenstanders te lijf zijn gegaan. Er zou ook zijn geschoten, mogelijk van beide kanten. Twee betrokkenen werden geraakt.
Volgens advocaat Ural is het maar zeer de vraag of zijn cliënt betrokkenheid had. "Hij ontkent dat. Verder beroept hij zich op zijn zwijgrecht."

Beelden

De confrontatie tussen de twee groepen staat mogelijk op film. Op zes adressen zijn beelden door de politie veiliggesteld, die mogelijk wat kunnen zeggen over het heftige incident. Omdat het donker was, lijkt slecht te onderscheiden wie er zijn gefilmd.
Volgende week dient bij de rechtbank een zitting waarop door advocaten kan worden gevraagd om extra onderzoek. Advocaat Ural zal alle medeverdachten aan de tand willen voelen.

Eerder geschoten

Grote vraag is of de schietpartij te linken valt aan een andere kogelregen, een aantal weken eerder in Apeldoorn. Toen werd een man uit Duiven, de plaats waar de bokser nu woont, samen met een vriendin beschoten. De auto waarachter ze dekking hadden gezocht werd geraakt door meerdere kogels.
De oud-olympisch bokser kwam al eerder op negatieve wijze in het nieuws, voor mishandeling en wapenbezit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.