nieuws

Effectief PEC Zwolle zegeviert bij FC Utrecht

PEC Zwolle heeft zondagmiddag drie punten gepakt in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. In Stadion Galgenwaard zegevierde de ploeg van trainer Ron Jans met 0-2 door treffers van Thomas Lam en Stef Nijland.
In een gezapige eerste helft waren er weinig kansen te noteren. Beide ploegen waren aardig in evenwicht. PEC Zwolle kreeg de eerste mogelijkheid van het duel. Sheraldo Becker stoomde op, maar de aanvaller stuitte op doelman Robbin Ruiter. Diezelfde Becker raakte later ook nog de lat, maar wist niet te scoren. Dat deed Thomas Lam na 39 minuten wel. De verdediger tikte van dichtbij de 0-1 binnen. Ryan Thomas kon vlak voor rust de score verdubbelen, maar de aanvaller faalde oog in oog met Ruiter.
Na rust was FC Utrecht iets sterker, maar PEC Zwolle kwam nauwelijks in de problemen. Doelman Warner Hahn hoefde nauwelijks in actie te komen bij de mogelijkheden voor de thuisploeg. Aan de andere kant bleek PEC Zwolle uiterst effectief met de kansen die de ploeg kreeg. Invaller Stef Nijland zorgde na tachtig minuten voor de 0-2. De aanvaller onderschepte de bal en schoof het leer uiterst koel langs Ruiter. FC Utrecht probeerde in de slotfase de spanning terug te brengen, maar kwam niet tot scoren.
FC Utrecht - PEC Zwolle 0-2 (0-1)
0-1 Lam (39)
0-2 Nijland (80)
Arbiter: Mulder
Geel: Kali, Barazite (FC Utrecht), Lukoki (PEC Zwolle)
FC Utrecht: Ruiter, Kum (Markiet/74), Leeuwin, Letschert, Hardeveld, Janssen, Ayoub, Kali, Duplan, Haller, Rubin (Barazite/74).
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Van der Werff, Lam (Bjelica/48), Van Hintum, Brama, Drost (Broerse/86), Rienstra, Lukoki, Becker, Thomas (Nijland/65).
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.