nieuws

Willem Greve uit Markelo wint Grote Prijs van Amsterdam bij afscheid Opium

Willem Greve heeft zondagmiddag de Grote Prijs van Amsterdam op zijn naam geschreven. De springruiter uit Markelo was bij Jumping Amsterdam de sterkste op Carambole. Greve won vorige week op zijn paard al de Grote Prijs in Drachten.
Greve haalde met twaalf andere combinaties de barrage. In totaal bleven er zes combinaties foutloos. Met 34,27 seconden was Greve de snelste en verdiende ruim 25.000 euro. Karim Elzoghby (34,75 seconden) uit Egypte werd tweede, voor de Duitser Daniel Deusser (36,38 seconden). Ben Schröder uit Tubbergen haalde de barrage ook, maar was niet snel genoeg voor een podiumplek. Op Urban Hero bleef hij foutloos en eindigde hij als vijfde.

Afscheid Opium

De Grote Prijs van Amsterdam stond in het teken van het afscheid van Sterrehof's Opium. Het toppaard van Marc Houtzager uit Rouveen reed zaterdag zijn laatste wedstrijd en na de Grote Prijs kreeg het negentienjarige paard een eerbetoon. Houtzager bleef zaterdagavond foutloos op Opium, maar besloot de barrage niet te rijden en reed in volle galop een ereronde. Houtzager reed zondag de Grote Prijs op Baccarat en eindigde als 35ste.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.