Nieuws

Go Ahead tompoezen in Deventer zijn razend populair; "We kunnen er helaas maar 1000 maken"

Rood-gele tompoezen; Go Ahead Eagles heeft nog wat te vieren!
Rood-gele tompoezen; Go Ahead Eagles heeft nog wat te vieren! © RTV Oost / Mark Bakker
Tompoezen in de kleuren rood en geel, bakker Wessels maakt er dit weekend in totaal zo'n duizend. "Meer kunnen we er helaas niet maken" zegt Samantha van Dalfsen die in de bakkerij met een collega deze speciale tompoezen maakt.
Het idee ontstond bij Go Ahead fans en werd besproken met de bakker. Daar werd geen moment getwijfeld. "We geven de room een gele kleur en het glazuur wordt rood" zegt Samantha. "En we plakken er ook een embleem op".

Feest

De club uit Deventer heeft nog een feestje in te halen en dat gaat zondagavond gebeuren ook. De promotie naar de eredivisie kon vorig jaar niet gevierd worden. Het viel midden in corona-tijd en door de lockdowns kon er niet gefeest worden. Bovendien zijn de club en de fans wel toe aan een feestje nu ze in tegenstelling tot hun aartsrivaal PEC Zwolle in de Eredivisie zijn gebleven.
Go Ahead Tompoezen in Deventer; ze zijn niet aan te slepen!

Plaatje

Op de room van de speciale tompoezen is een plaatje van marsepein gelegd met daarop een afbeelding van het clubembleem en de contouren van de stad Deventer. "Die afbeeldingen komen uit de printer" zegt Samantha." Daarvoor is een speciale papiersoort en eetbare inkt gebruikt. Dat is vervolgens op een dun plakje marsepein gelegd.

Op...

Samantha en haar collega maken dit weekend overuren om de grote vraag aan deze speciale tompoezen aan te kunnen. Vrijdag werden er 250 gemaakt. Deze zullen niet in de winkels van de bakker komen te liggen. “Die gaan naar een zorginstelling” weet Samantha te vertellen. “Maar zaterdag maken we er nog eens 750 en die zijn allemaal al gereserveerd.” Een capaciteit van in totaal duizend tompoezen is het maximale dat er dit weekend in de bakkerij gemaakt kan worden. Maar de vraag is veel groter. “We hebben daarvoor helaas niet genoeg personeel” zegt Samantha.

Huldiging

Het feest van Go Ahead Eagles is live te zien bij RTV Oost en vindt zondagavond plaats op de Brink in Deventer. Daar worden spelers en stafleden gehuldigd en Snelle geeft een optreden. Het begint om zes uur 's middags. De roodgele tompoezen zijn dan waarschijnlijk allemaal al op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.