nieuws

Heracles Almelo onderuit in Alkmaar en lijdt vierde nederlaag op rij

Heracles Almelo heeft zondagmiddag niet weten te winnen bij AZ. In Alkmaar ging de ploeg van trainer John Stegeman met 3-1 onderuit. Het was de vierde competitienederlaag op rij voor Heracles Almelo.
Heracles Almelo kreeg al snel een tegendoelpunt te verwerken in Alkmaar. Na negen minuten tekende Aron Jóhannsson voor de 1-0. De Amerikaanse aanvaller promoveerde een omhaal van Nemanja Gudelj tot doelpunt. Zijn tikje bleek net voldoende om Dennis Telgenkamp te verschalken. Na de vroege openingstreffer kreeg Jóhannsson nog een goede kans om te scoren, maar zijn lob ging over het doel van Telgenkamp. Heracles was voetballend niet minder dan AZ, maar was aanvallend onmachtig om het Esteban echt lastig te maken. De doelman van AZ had nog wel veel moeite met een fraaie vrije trap van Mark-Jan Fledderus, maar werd niet gepasseerd.
Ook na rust wist AZ snel te scoren. Na een vlotlopende aanvaller rondde Steven Berghuis doeltreffend af, 2-0. Heracles Almelo ging op jacht naar de aansluitingstreffer en kreeg ook goede kansen. Zo werd een schot van Fledderus van de lijn gehaald en wist Esteban te redden op een schot van Simon Cziommer. Tien minuten voor tijd was het wel raak voor de bezoekers. Invaller Brahim Darri schoot via het been van Jeffrey Gouweleeuw raak, 2-1. Heracles ging nog voor de gelijkmaker, maar Markus Henriksen besliste een paar minuten voor tijd het duel met de 3-1. De Noor scoorde van dichtbij, nadat een poging van Dabney dos Santos via de paal en de lat uit het doel ging.

AZ - Heracles Almelo 3-1 (1-0)

1-0 Jóhannsson (9)
2-0 Berghuis (54)
2-1 Darri (81)
3-1 Henriksen (88)
Arbiter: Kuipers
Geel: Hupperts, Haps (AZ), Aktaou, Linssen, Schenkeveld (Heracles Almelo)
AZ: Esteban, Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Haps, Henriksen, Ortíz (Elm/24, Haye/59), Gudelj, Berghuis (Dos Santos/83), Jóhannsson, Hupperts.
Heracles Almelo: Telgenkamp, Breukers, Schenkeveld, Veldmate, Aktaou, Bruns (Cziommer/57), Fledderus, Bel Hassani, Tannane (Darri/65), Avdic, Linssen (Weghorst/75).
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.