Betaald voetbal

GA Eagles gaat voor kers op de taart in slotakte tegen Heerenveen

Gerrit Nauber, hier in actie tijdens het bekerduel met de Friezen, ontbreekt zondag
Gerrit Nauber, hier in actie tijdens het bekerduel met de Friezen, ontbreekt zondag © Orange Pictures
Joris Kramer keert zondagmiddag terug in de ploeg van Kees van Wonderen. De 25-jarige centrale verdediger viel twaalf dagen geleden geblesseerd uit in het duel met Vitesse, maar is op tijd fit voor het laatste eredivisieduel van het seizoen.
Tegenover de terugkeer van Kramer, die ook gelijk terugkeert in de basis, staat de afwezigheid van Gerrit Nauber. De Duitser blesseerde zich tijdens het midweekse duel met Feyenoord en is niet op tijd fit voor de slotakte in Friesland.
Ondanks vier nederlagen op rij strijden de Eagles nog altijd voor plek 8 en dus het laatste ticket voor de play offs. Om plek 8 te grijpen moet er gewonnen worden op bezoek bij Heerenveen en moet NEC punten morsen tegen Fortuna Sittard. "We weten dat alles nog te winnen valt. Het hangt er ook vanaf wat andere ploegen doen, maar we willen het seizoen gewoon goed afsluiten", aldus Jay Idzes.

Van Wonderen

Trainer Kees van Wonderen sluit zondagmiddag twee succesvolle seizoenen bij Go Ahead Eagles af met een bezoek aan zijn toekomstige ploeg. Desondanks is de oefenmeester er alles aan gelegen om te winnen: "Hij heeft ons verzekerd dat hij het seizoen goed wil afsluiten. Hoe kan dat nou mooier met als einddoel de play-offs?"

Kers op de taart

Met een vroege handhaving in de Eredivisie, winst op Ajax en een halve finale in de beker is het seizoen van de Eagles geslaagd te noemen. Toch wil Idzes nog meer: "Ons voornaamste doel was handhaving en dat hebben we heel duidelijk gehaald. We hebben ook een heel mooi bekerseizoen gehad, en nu kunnen we de play-offs nog halen. Dat zou toch wel de kers op de taart zijn."
Jay Idzes blikt vooruit op het duel met sc Heerenveen van aankomende zondag

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.