Nieuws

Op deze datum wordt volgend jaar de Enschede Marathon gehouden

Deelnemers aan de Enschede Marathon
Deelnemers aan de Enschede Marathon © RTV Oost/Bart Kieft
Voor wie er na de laatste editie geen genoeg van kan krijgen en nog wel een keer wil, of voor wie het juist een keer wil proberen: een hele of halve marathon lopen. De nieuwe datum van de Enschede Marathon is bekend. Op zondag 16 april 2023 is de volgende editie.
"Wat een feest was het", zegt Sandra Melief, directeur Enschede Marathon. "Tegelijk blikken we natuurlijk ook vooruit. Zo hebben we inmiddels de datum van volgend jaar vastgesteld, inclusief de datum wanneer de inschrijving opent.”
Op zondag 24 april 2022 vierde de Enschede Marathon haar 75e verjaardag – waarmee het de oudste marathon van Nederland én West-Europa is – met een extra feestelijke editie. Er stonden in totaal maar liefst 13.500 lopers aan de start en er konden snelle tijden worden genoteerd. Zo werd bij de dames het parcoursrecord verbroken, bij de heren nét niet. Bovendien liep winnares Maurine Chepkemoi een nieuw racerecord, wat een extra bonus opleverde van maar liefst 10.000 euro.
Maar ook door de recreanten werd goed gepresteerd en met name: enorm genoten. “De sfeer onder de lopers en het publiek was fantastisch”, zegt Melief. “Iedereen was duidelijk ontzettend blij dat het na twee jaar eindelijk weer kon: meedoen aan een ‘echt’ loopevenement. Het is geweldig om al dat loopplezier terug te zien in de aftermovie."
Naast terugkijken en – vooral – nagenieten, blikt de organisatie uiteraard ook vooruit op de volgende editie op 16 april. “Iedereen kan die datum nu al in de agenda zetten. En noteer dan ook meteen zondag 11 september 2022, want op die dag opent de inschrijving.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.