nieuws

Overval op bejaarde mannen Welsum voor derde keer in Opsporing Verzocht

Het huis aan de IJsseldijk
Het huis aan de IJsseldijk © RTV Oost
De gewelddadige woningoverval op twee hoogbejaarde mannen in Welsum krijgt komende dinsdag opnieuw aandacht in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het is de derde keer dat het programma aandacht besteedt aan de zaak.
Tijdens eerdere uitzendingen werd vooral gevraagd naar details van de overval. Komende dinsdag wordt uitgebreid stilgestaan bij de gewelddadige overval en is er ook een reconstructie te zien.
Bij de overval op zondagavond 2 november werden de twee mannen van 90 en 75 jaar oud in hun woning aan de IJsseldijk gekneveld. De jongste van de slachtoffers werd door de daders besprenkeld met een vloeistof. De overvallers dreigden hem in brand te steken als ze niet zouden luisteren. Pas na een lange tijd konden de slachtoffers zichzelf bevrijden en de politie bellen.

De daders gingen er met onder meer een muntenverzameling vandoor. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek. Naast een buurt- en passantenonderzoek werd ook bij Opsporing Verzocht en Onder de Loep aandacht aan de overval besteed. Een rechercheteam onderzocht alle aanknopingspunten, verhoorde diverse mensen en onderzocht de tientallen tips die binnen kwamen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.