Betaald voetbal

PEC Zwolle Vrouwen sluit seizoen af met gelijkspel tegen Heerenveen

PEC Zwolle Vrouwen gaat onderuit in laatste competitieduel
PEC Zwolle Vrouwen gaat onderuit in laatste competitieduel © Orange Pictures
PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond haar laatste competitieduel van dit seizoen gelijkgespeeld. In eigen huis werd het 1-1 tegen sc Heerenveen.
De ploeg van trainer Joran Pot, die deze zomer PEC Zwolle verruilt voor FC Twente, eindigt dit seizoen hoe dan ook als zesde. Desondanks wilden de Zwolse vrouwen het seizoen natuurlijk goed afsluiten, maar de bezoekers uit Friesland kwamen na een kwartier spelen op voorsprong via Merel Bormans.
Na een halfuur spelen voorkwam Heerenveen-keepster Claire Dinkla de 1-1 van Jeva Walk en even later schoot Nina Nijstand aan de andere kant van het veld naast. Gescoord werd er niet meer voor rust en dus gingen de bezoekers met een voorsprong aan de thee.

Gelijkmaker

Na rust kreeg de thuisploeg een volgende klap te verwerken, toen Celien Tiemens met een ogenschijnlijk zware blessure het veld moest verlaten. PEC ging vervolgens wel op jacht naar de gelijkmaker. Keepster Dinkla verkeek zich op een terugspeelbal, maar voorkwam nog net de 1-1. Ook Kely Pruim en Katie Murray kregen de bal er niet in.
Drie minuten voor tijd kwam Karli White nog in het veld en binnen de minuut had White de gelijkmaker al op het bord gezet. Daar bleef het bij in Zwolle en zo sluiten de Blauwvingers het seizoen af met 28 punten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.