Betaald voetbal

Roeland ten Berge nieuwe trainer PEC Zwolle Vrouwen

Roeland ten Berge nieuwe trainer PEC Vrouwen
Roeland ten Berge nieuwe trainer PEC Vrouwen © PEC Zwolle Media
Roeland ten Berge is de opvolger van Joran Pot als trainer van PEC Zwolle Vrouwen. Hij tekende voor één jaar in de provinciehoofdstad en komt over van sc Heerenveen.
We kennen Ten Berge in onze provincie als trainer van Excelsior'31 en Berkum. Hij was ook werkzaam bij DVS'33 en de KNVB.

Tijd voor iets nieuws

"Voor mij was het na vijf jaar tijd voor iets nieuws", zegt Ten Berge. "De interesse van PEC Zwolle Vrouwen kwam dan ook op een mooi moment in mijn trainersloopbaan. De visie die de club heeft spreekt mij bijzonder aan. PEC Zwolle Vrouwen staat in de Eredivisie Vrouwen namelijk bekend als een team dat jaar in jaar uit met eigen opgeleide speelsters aan de aftrap wil staan en attractief voetbal speelt met een hele duidelijke opvatting. Daar plukt de club sinds een paar seizoenen al de vruchten van."

Doorontwikkeling

"Kijk alleen al eens naar het aantal speelsters dat de voorbije periode in vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje speelde. In al deze teams is de club flink vertegenwoordigd, een teken dat er op dat vlak de afgelopen jaren iets moois is neergezet. Aan mij de taak om de doorontwikkeling van deze talenten vorm te geven en hen uiteindelijk in het eerste elftal in te passen."
Kogelman en Ten Berge
Kogelman en Ten Berge © PEC Zwolle Media

Nodige ervaring

"Roeland past in het geschetste profiel van PEC Zwolle Vrouwen-trainer", begint operationeel manager Mariska Kogelman. "Hij heeft de nodige ervaring als trainer in zowel de Eredivisie Vrouwen als het amateurvoetbal en weet dus wat er van hem gevraagd wordt.

Maakt speelsters beter

"Daarnaast past zijn visie op voetbal bij de onze. Ook bij Heerenveen heeft hij in de vijf jaar dat hij daar werkte talenten ingepast in het eerste elftal. Speelsters die vaak stuk voor stuk hogerop zijn gekomen. Hij maakt speelsters beter en staat daarnaast voor attractief en aanvallend voetbal. Ik ben dan ook heel blij dat we samen tot een overeenkomst zijn gekomen en wens Roeland bij deze veel succes in Zwolle!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.