Nieuws

Vrouw bijna gewurgd door hondje op snelweg

Hondje en eigenaresse met schrik vrij na 'wurg-avontuur'
Hondje en eigenaresse met schrik vrij na 'wurg-avontuur' © News United / Dennis Nengerman
Als de hulpdiensten uitrukken voor een 'beknelling' op de snelweg denk je niet meteen aan een automobiliste die in haar auto vastzit met een hondenriem strak om haar nek. Maar dat is precies wat er rond het middaguur op de A1 bij Oldenzaal gebeurde.
De automobiliste besloot een stukje met haar auto over de snelweg te gaan rijden om de accu op te laden, waarbij haar hondje ook meeging in de auto. Door nog onbekende oorzaak heeft het hondje tijdens het rijden met riem en al rondjes door de auto kunnen lopen, waarbij de hondenriem om de hals van de automobiliste terechtkwam en de vrouw werd gesmoord.

Wit schoothondje

Ze zag geen kans meer om zichzelf uit de 'wurggreep' van haar hondje te bevrijden waarna ze de auto op de vluchtstrook stil zette en 112 belde. De brandweer werd met spoed naar deze beknelling gestuurd. Eenmaal aangekomen bij de auto op de vluchtstrook van de A1 bij Oldenzaal moesten de brandweerlieden een paar keer knipperen met de ogen waarna ze de vrouw uit haar beknelling bevrijdden.
De boosdoener, een wit schoothondje, kreeg een aai van de brandweer en kon, eenmaal goed vastgezet in de auto, weer mee toen de automobiliste van alle commotie was bekomen. Het opladen van de accu was overigens ook goed verlopen, want het was weer 'starten, lopen' op de vluchtstrook, zegt een woordvoerster van de brandweer.
Toen hondje weer goed was vastgezet, kon de auto verder
Toen hondje weer goed was vastgezet, kon de auto verder © News United / Dennis Nengerman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.