Amateurvoetbal

Excelsior'31 hard onderuit in topper, Staphorst verliest tegen directe concurrent

Excelsior'31-trainer Jurjan Wouda
Excelsior'31-trainer Jurjan Wouda © Orange Pictures
Excelsior'31 heeft de topper in de Derde Divisie tegen Sparta Nijkerk met ruime cijfers verloren. In Rijssen was de eindstand 0-4. Staphorst deed ook geen goede zaken met een 1-3 verlies tegen directe concurrent ACV.
Nadat Excelsior en Sparta een goede kans hadden gekregen, scoorde Sparta in de 38ste minuut de 0-1 via Max Leeflang. Excelsior liet in de tweede helft goede aanvallen zien, maar scoren lukte niet. Bryan Burgerhout maakte in de 69ste minuut de 0-2 en strafte daarmee fouten af.
Kort daarna viel de beslissing. Mike Ahrens tekende vanaf de penaltystip voor de 0-3. Sparta bleef sterker en Jesse Buitenhuis zorgde nog met de 0-4 voor het slotakkoord.

Staphorst

Staphorst hield de punten niet in eigen huis tegen ACV: 1-3. Gijs Jasper opende namens de bezoekers na ruim twintig minuten de score. Vlak voor rust werd de voorsprong verdubbeld via Freddy Quispel. Uit het niets bracht Sander de Grote de spanning terug met een prachtige 1-2 in de 61ste minuut. In de slotfase viel de beslissing via Niels Greving.