Amateurvoetbal

Genemuiden komt dichterbij koppositie, DETO wint, verlies Berkum

Tim Pothast was belangrijk voor DETO met twee goals
Tim Pothast was belangrijk voor DETO met twee goals © Orange Pictures
Genemuiden is dichterbij de koppositie in de Hoofdklasse B gekomen. Ze wonnen met 0-2 bij SDC Putten, terwijl koploper Urk verloor. DETO versloeg in eigen huis laagvlieger NSC Nijkerk en Berkum wist in Zwolle niet te verrassen tegen het hoog geklasseerde RKAV Volendam: 1-2.
Ryan van Lente opende namens Genemuiden in de zeventiende minuut de score. Beide ploegen kregen vervolgens een kans, maar bij rust stond het 0-1. Vroeg in de tweede helft konden de toeschouwers van Genemuiden opgelucht ademhalen. Thijs Dekker haalde een bal van de lijn. Genemuiden raakte vervolgens twee keer de paal. Putten had ook mogelijkheden. In de slotminuten besliste Osama Ben Kaddour het duel met de 0-2.

DETO

DETO, waar de jonge Jip Lanjouw zijn basisdebuut maakte, kwam vroeg op een 0-1 achterstand. Hun doelman verloor de bal bij het uitverdedigen, waarna Dean Lourensz scoorde namens NSC. Kort daarna trok clubtopscorer Ferdi ter Avest de stand gelijk.
DETO kreeg goede kansen op meer goals. Een goal van NSC telde niet vanwege buitenspel. In de 37ste minuut kwam DETO alsnog op voorsprong via Tim Pothast. De ruststand was 2-1.
In de tweede helft had Kai Wesselink een grote kans op de 3-1, maar hij zag zijn penalty gekeerd worden. Ook een goal van DETO werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 77ste minuut liep DETO wel verder uit. Pothast maakte zijn tweede van de middag. De Vriezenveners hadden grote kansen op meer treffers, maar het bleef bij 3-1.

Berkum

Bij Berkum stond het in de rust 0-0. Na een klein uur zorgde Jens Kras dat Berkum op een 0-1 achterstand kwam. In de slotfase trok Bas van Wijnen de stand gelijk. Lang stond de 1-1 niet op het scorebord. Een eigen doelpunt van keeper Huib Veurink betekende de 1-2 voor Volendam, de eindstand.

Stand en statistieken

Bekijk hier de andere uitslagen, de stand en het programma in de Hoofdklasse B en de statistieken van de spelers van Berkum, DETO en Genemuiden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.