Amateurvoetbal

Uitslagen zaterdagvoetbal: Dieze West verovert kampioenschap, SVVN wint derby

Boris Wijngaarden viert zijn goal voor Kloosterhaar tegen Voorwaarts V.
Boris Wijngaarden viert zijn goal voor Kloosterhaar tegen Voorwaarts V. © Orange Pictures
Het zijn ook in het amateurvoetbal de weken van de waarheid: de prijzen worden de komende periode verdeeld. Dieze West heeft zich gekroond tot kampioen in de 4e klasse D Oost. Hieronder een overzicht van meer opvallende uitslagen en momenten.
De Kamper derby in de 1e klasse D Oost werd een prooi voor DOS Kampen. Het versloeg Go Ahead Kampen met 4-2.
Oranje Nassau heeft de ongeslagen status behouden in de 3e klasse D Oost. De koploper uit Almelo won met 0-5 bij nummer negen DES. Oranje Nassau is samen met Rigtersbleek als enige in Overijssel ongeslagen.

Derby's

In diezelfde klasse stonden ook twee derby's op de rol. De meest in het oog springende was die tussen de Nijverdalse teams SVVN en De Zweef. SVVN boekte een 2-1 zege, waardoor de titel voor De Zweef uit zicht raakt. De andere derby tussen Bergentheim en Bruchterveld eindigde ook in 2-1, in het voordeel van Bergentheim.

Titel ruiken

Dieze West uit Zwolle heeft het kampioenschap veroverd in de 4e klasse D Oost. De ploeg won met 0-1 op bezoek bij hekkensluiter Kampen, waardoor de concurrentie Dieze West niet meer kan inhalen. Dieze West verzamelde vijftig punten uit negentien wedstrijden. Er staan nog drie wedstrijden op het programma.
Rigtersbleek uit Enschede kan de titel in de 4e klasse G Oost ruiken na de 1-3 winst op nummer vier Drienerlo. Ze hebben nog één zege nodig. Een andere scenario dat de titel oplevert is dat nummer twee FC Berghuizen volgende week verliest of gelijkspeelt bij laagvlieger PW. Rigtersbleek is dan vrij. Als FC Berghuizen wint, dan is de kampioenswedstrijd voor Rigtersbleek bij FC Berghuizen in Oldenzaal.

Nog steeds puntloos

Het einde van het seizoen komt dichterbij en Blokzijl wacht als enige ploeg van Overijssel nog steeds op het eerste punt. De hekkensluiter in de 5e klasse G Noord wist ook niet te winnen van nummer zeven Espel. Het duel eindigde in maar liefst 6-0.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.