Nieuws

Maisgirls gaan weer optreden: Overall aan en gaan!

De Maisgirls anno 2022
De Maisgirls anno 2022 © Judith Holtkamp
Het begon in 1997 als grap. RTV Oost programmamaker Willie Oosterhuis zocht vier leuke meiden bij elkaar om op te treden op een feest van een vriend. Ze bedachten een ludieke naam: de Maisgirls. Binnen de kortste keren werd een liedje opgenomen en werd "De Boerenmeiden Van Het Platteland" een landelijk megasucces. Ze gaan weer optreden.
In het Radio Oost programma Ziezo Zaterdag waren twee van de toenmalige Maisgirls, Mariel ten Berge en Judith Holtkamp te gast om te vertellen dat ze weer gaan optreden. Gevraagd naar het begin vertelt Judith: "Het begon als grap. Willie (Oosterhuis) zocht een muziekact voor een feest van een vriend en bedacht een plattelandsvariant van de Spice Girls, die toen geregeld in de hitparade stonden. Een optreden in discotheek Dika van de Kruusweg in Markelo werd gevolgd door een optreden op de middenstip van het Diekmanstadion tijdens de rust van een wedstrijd van FC Twente." Het sloeg in als een bom! De Maisgirls waren een hit.

Klompen met een hakje

Als reden voor het succes zegt Mariel: "Moeilijke vraag, maar ik denk dat het aansloeg op het plattelandsgevoel. Het waren ook de dagen van Normaal en de boerenrock, alleen nu door een stel jonge meiden. Vooral in de feesttenten waren we heel erg populair. We lieten ook speciale outfits maken: rode overalls en daaronder klompen aan. Later wel klompen met een hakje trouwens. En nog later hadden we ook overalls met een koeienprint."
Judith vult aan: "we maakten ongeveer een half uur feest, we kregen een platencontract bij Bunny Music, Dutch Artist Management was ons boekingskantoor en we kregen een eigen tourmanager. Maar na anderhalf á twee jaar waren we over het hoogtepunt heen, we hadden een CD met een stuk of 15 liedjes, maar geen hit meer en op een gegeven moment hield het op. Vergeet niet, we hadden allemaal ook gewoon een baan."
Kijk de muziekclip van de Mais Girls met 'De Boerenmeiden van het platteland'
Mais Girls met 'De Boerenmeiden van het platteland'
In 2012 gingen de Maisgirls opnieuw optreden en dat resulteerde onder meer in de singel: 15 Joaren Vriendschap. "Tja, hoe gaat dat?", aldus Mariel, "je wordt een keertje gevraagd om ergens op te treden en dan kom je weer bij elkaar en dan is het weer vertrouwd. Want door de jaren heen zijn we hele goede vriendinnen geworden." Die eerste come-back duurde slechts een paar maanden.

Heintje Davids

Mariel: "Onlangs werden we weer gevraagd om op een feest op te treden en toen is het opnieuw gaan kriebelen. We zijn een soort Heintje Davids! Inmiddels zijn we 25 jaar verder en we hebben de outfits en de muziekbanden afgestoft. Het zit inmiddels allemaal een stukje krapper maar we hebben weer ongelofelijk veel lol gehad." Judith vult aan: "en vergeet niet, Corona is weer voorbij, het mag allemaal weer, dus dat speelde zeker ook mee". Plannen om opnieuw de studio in te gaan hebben de dames vooralsnog niet. Ze houden het in eerste instantie bij optredens.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.