Nieuws

Asbest vrijgekomen bij grote brand in leegstaande boerderij Kampen

Grote brand in leegstaande boerderij
Grote brand in leegstaande boerderij © Luciano de Graaf/News United
In een boerderij aan de Kamperstraatweg in Kampen heeft vanmiddag een grote brand gewoed. Door de brand was een rookwolk ontstaan die in de wijde omgeving is te zien. Er is asbest vrijgekomen bij de brand. Het zou gaan om een leegstaande boerderij; er zijn geen meldingen van persoonlijk letsel. Een groot deel van de boerderij is ingestort.
Grote brand in boerderij Kampen, asbest vrijgekomen
De brandweer spreekt van een zeer grote brand en had de omgeving ruim afgezet. Er is flink opgeschaald, waardoor er meerdere brandweerwagens konden worden ingezet om het vuur te bestrijden. Vanwege de rookontwikkeling adviseerde de brandweer mensen in de omgeving deuren en ramen te sluiten en ventilatie uit te doen.

Asbest

Uit metingen bleek dat er asbest is vrijgekomen op het terrein van de boerderij. Rond half zeven werd het sein brandmeester gegeven. De brand kan zich niet meer uitbreiden en is onder controle. Volgens de brandweer gaat het blussen van de brand nog enige tijd duren.
De Kamperstraatweg blijft tussen de Chalmotweg en de rotonde met de IJsselwaard voorlopig afgesloten vanwege nabluswerkzaamheden.
Veel brandweer ingezet om het vuur te bestrijden
Veel brandweer ingezet om het vuur te bestrijden © Luciano de Graaf/News United

Groepje jongeren

Na de brand deed de politie via Burgernet een oproep uit te kijken naar een groepje van vijf jongeren die na de brand fietsend in de omgeving werd gezien. Een woordvoerster van de politie benadrukt dat het nog allerminst zeker is dat deze jongeren iets met de brand te maken hebben, maar dat op basis van een melding wel naar hen wordt uitgekeken.
De leegstaande boerderij zou door jongeren vaker als een ontmoetingsplaats worden gebruikt, meldden omstanders aan onze fotocorrespondent.
Grote brand in leegstaande boerderij
Grote brand in leegstaande boerderij © Luciano de Graaf/News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.