Betaald voetbal

Wieke Kaptein slaat EK onder 17 over voor titel met FC Twente: "Een luxeprobleem"

Wieke Kaptein beleefde dit jaar haar doorbraak bij FC Twente. De pas 16-jarige speelster bekroonde dat vanmiddag met de officieuze titel in de Eredivisie.
Officieus, want volgende week in de laatste speelronde staat Twente nog tegenover naaste concurrent Ajax. De Amsterdammers moeten echter met een verschil van tien doelpunten winnen om Twente de titel nog af te nemen. "Je weet het nooit, maar ik vind het in ieder geval fijn dat we vandaag hebben gewonnen", zegt Kaptein voorzichtig.
Ze weet wel waar Twente de titel aan te danken heeft. "Ik denk dat we echt één team zijn en alles voor elkaar over hebben. We vechten voor elke meter voor elkaar, we hebben respect voor elkaar en ik denk dat je daar al heel ver mee komt."

Ineens heel snel

Ondanks haar jonge leeftijd, miste ze weinig dit seizoen. "Eigenlijk ging het ineens heel snel. Je bent ineens basisspeler in de Champions League en daarna is het heel snel gegaan en heb ik bijna elke wedstrijd gespeeld. Echt supervet wat ik allemaal al mag meemaken op deze leeftijd."

Oranje onder 17

Op dit moment komt Oranje onder 17 ook in actie op het EK. Daar had Kaptein ook kunnen staan, maar ze vindt de titel ook mooi om mee te maken: "M'n ouders hebben sowieso gezegd dat wij niet zelf de keuze wilden maken. Uiteindelijk heeft Twente de keuze gemaakt en ben ik blij dat ik hier nu sta."
"Dit is natuurlijk mijn eerste seizoen dat ik echt aan het spelen ben en je strijdt een heel jaar met een team voor dit. En als je dan weg bent tijdens de laatste fase, dan is dat niet heel prettig."

Luxeprobleem

"Een EK zou ik ook wel supergaaf vinden, alleen het kan niet alle twee tegelijk. Het is eigenlijk een luxeprobleem dat je ze alle twee mag meemaken. Dus eigenlijk moet ik al heel blij zijn dat ik hier sta", aldus Kaptein.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.