nieuws

Enschede Marathon en Midwinter Marathon Apeldoorn gaan samenwerken met totaalklassement

Enschede Marathon
Enschede Marathon © Berlinda Scherphof
De Enschede Marathon en de Midwinter Marathon Apeldoorn gaan samenwerken.
Dat hebben de twee organisaties afgelopen week besloten. Door de koppeling van de twee evenementen kunnen hardlopers strijden in een totaalklassement. De Midwinter Marathon, die gisteren in Apeldoorn werd gehouden, is gestopt met de afstand 42 kilometer. Deelnemers kunnen daar tot 25 kilometer lopen. Volgens de organisatie van de Enschede Marathon is het loopprogramma in Apeldoorn een goede voorbereiding op de 42 kilometer van Enschede.

Voorzitter Hassink: "Samenwerking logische stap"

Voorzitter Hassink zegt dat de samenwerking met Apeldoorn een logische stap is in de uitbreiding van de Enschede Marathon. De Enschede Marathon bestaat sinds 1947 en is de oudste marathon van Nederland. Het evenement wordt dit jaar op 19 april gehouden. Nieuw deze keer is dat de NS samenwerkt met de marathon van Enschede. Deelnemers kunnen met een marathonkaartje vanaf alle stations in Nederland voor tien euro in Enschede komen.

Snel duidelijkheid over subsidie

De organisatie van de Enschede Marathon werd eind vorig jaar onaangenaam verrast door de bezuinigingen op de subsidie van de gemeente Enschede. Die besloot niet meer 80.000 euro maar slechts 60.000 euro aan het evenement te geven. De stichting heeft daar bezwaar tegen aangetekend en hoort op zeer korte termijn of de gemeente alsnog met de missende 20.000 euro over de brug komt en wat daarbij de voorwaarden zijn.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.