nieuws

'Groene' Deventer studenten schieten bedrijfsleven Stedendriehoek te hulp

Studenten van de Saxion Hogeschool in Deventer prikkelen ondernemers met hun 'groene' ideeën tijdens Cleantech Tomorrow. Dat congres over duurzaamheid wordt vandaag en morgen gehouden in Apeldoorn.
De studenten presenteerden tijdens een zogenoemde cleantech-battle hun plan aan een jury en aan ondernemers uit de Stedendriehoek Deventer, Zutphen, Apeldoorn. Het ging daarbij om een nieuwe kleine inpakmachine die duurzamer moet zijn dan de bestaande machines. De winst moet vooral behaald worden op het gebied van tijd en materiaal. "Dit zijn de meesters van onze tijd, de jeugd", zegt directeur Jansen van het Cleantech Center daarover. "Zij bepalen onze toekomst en daarom zijn we zo gek met ze."

Stedendriehoek profileert zich als cleantech-regio

Tijdens het tweedaagse congres Cleantech Tomorrow wisselen onderwijs, ondernemers en overheid hun kennis en kunde over duurzaamheid uit. De Stedendriehoek Deventer, Apeldoorn, Zutphen profileert zich sinds enige jaren als een cleantech-regio; een gebied waar veel aandacht wordt gegeven aan een schone toekomst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.