nieuws

Nog geen duidelijkheid over toekomst rondweg over Zendersche Esch door Borne

Het is nog lang niet zeker dat de plannen van de gemeente Borne voor de rondweg over de Zendersche Esch door gaan. Dat bleek vanochtend tijdens de commissievergadering van de provincie. Een bus vol voor- en tegenstanders woonde de vergadering bij.
De gemeente Borne deed de afgelopen tijd voorkomen dat de komst van de rondweg in kannen en kruiken was, maar de provincie staat daar toch heel anders in. De provincie is tegen een knip in de N743 bij Borne, maar geeft wel toe dat de aanleg van een nieuwe rondweg de verkeersdruk kan ontlasten. Die ontlasting is echte zo gering dat de provincie geen reden ziet voor de aanleg van een nieuwe verbindingsweg.

Geen extra geld vanuit de provincie

Binnen anderhalve maand moeten de resultaten van een verkeersstromingsonderzoek bekend zijn. Daarna moet de provincie een besluit nemen over het voorstel van de gemeente Borne. Gedeputeerde Boerman gaf vandaag al wel aan dat er vanuit de provincie geen extra geld komt voor de rondweg,
De voorstanders van de plannen blijven, ook na de commissievergadering van vanochtend, positief over de toekomst van de plannen. De tegenstanders voelen zich gesterkt door de houding van de provincie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.