Nieuws

Doodsbedreiging bij De Manderveense Aardbei: "Dit was de druppel"

Doodsbedreiging vanwege aardbeien
Doodsbedreiging vanwege aardbeien © ANP / Rob Engelaar
Hardrik en Claudia Hindriksen van De Manderveense Aardbei zijn een dag nadat Hardrik met de dood werd bedreigd door drie mannen nog steeds een beetje in shock. "Ons doel is om mensen een mooi dagje uit te bezorgen. Dan verwacht je dit niet."
De bedreiging meldt De Manderveense Aardbei in een emotioneel bericht op Facebook. "De reden? Omdat hij jongeren heeft aangesproken omdat ze rommel op de weg lieten staan. Waar hebben we het over…. Aardbeien…."

'Ons beleid'

De commotie ontstond nadat de mannen commentaar hadden nadat ze maar één bakje chocolade aardbeien konden kopen. "We stonden maar met vijf in plaats van acht medewerkers", legt Claudia uit. "Omdat je de aardbeien met de hand moet dippen, kun je dit niet gemakkelijk bijmaken. Toen ze bleven zeuren, heb ik gezegd: nu is het een keer duidelijk. Dit is ons beleid."
Nadat dit gebeurde, werd Hardrik erbij gehaald. Hij zag de auto bij de buren geparkeerd staan. "Gelukkig heb ik de buren als getuige", zegt hij. De drie gooien rommel op de grond, waarna Hardrik op ze afstapt. "Ik heb vriendelijk gevraagd of ze de rommel willen opruimen. Ik heb containers staan waar ze het in kunnen gooien. Toen kreeg ik - vriendelijk gezegd - de wind van voren."

Beveiligingscamera's

Eigenlijk wil de eigenaar van De Manderveense Aardbei geen aandacht aan het incident besteden - hij gaat ook geen aangifte doen - maar na een gesprek met zijn vrouw denkt hij daar anders over. "Ik zit niet op de aandacht te wachten, maar dit soort mensen moet je overal weren."
Het incident leidt ertoe dat Hardrik nu beveiligingscamera's laat plaatsen. "Dit had ik eigenlijk niet gewild. Van alle mensen die hier komen, is 99,9 procent leuk en lief. Maar door die paar rotzakken voelen we ons gedwongen om nu actie te ondernemen." Hardrik benadrukt dat het hem niet om de aandacht gaat. "Het gaat om mensen die je met respect moet behandelen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.