Nieuws

Na drie jaar opnieuw een huldiging: "We hebben vaker laten zien dat we een feestje kunnen vieren bij FC Twente"

Het feest op het veld na de plaatsing voor Europees voetbal
Het feest op het veld na de plaatsing voor Europees voetbal © Orange Pictures
Op 23 april 2019 was het de laatste keer dat het parkeerdek voor de Grolsch Veste het decor was voor een huldiging van FC Twente. Toen werd de promotie naar de eredivisie gevierd. Vanavond, drie jaar later, wordt gevierd dat FC Twente zijn rentree maakt in Europa.
"We gaan er vanuit dat het een fantastisch feest gaat worden", zegt Stan Westerink, penningmeester van supportersvereniging De Vriendenkring. "Dat we een feestje kunnen vieren bij Twente, dat hebben we vaker laten zien."

Keuken Kampioen Divisie

De laatste keer was dus drie jaar geleden. Toen stonden zo'n 20.000 man voor de Grolsch Veste. Toen werd er gejuicht voor spelers als Matthew Smith, Aitor Cantalapiedra en Javier Espinosa.
De huldiging van FC Twente in 2019
De huldiging van FC Twente in 2019 © RTV Oost
Ten opzichte van het team van toen, staan er maar twee spelers nog steeds onder contract in Enschede: Wout Brama en Jeffrey de Lange. Brama speelde dit seizoen, mede door blessures, een bescheiden rol. Datzelfde geldt voor reservekeeper De Lange. Hij stond dit seizoen twee keer onder de lat.

Europa in

Drie jaar na de promotie is FC Twente dus ook weer terug in Europa. De laatste wedstrijd die Twente in Europa speelde was in het seizoen 2014/2015. Toen probeerde Twente in een play-off via FK Qarabag in de poulefase van de Europa League te komen, maar dat mislukte.
Dat Twente volgend jaar weer terug is in Europa, stemt Westerink tevreden. "Afgelopen woensdag was het absolute hoogtepunt. Voor een club als Twente, als je ziet waar wij vandaan komen, is dit wel een klein wonder te noemen."
Ramiz Zerrouki viert het feest op het veld
Ramiz Zerrouki viert het feest op het veld © Orange Pictures
"Stel dat Ajax de Champions League zou winnen, daar moet je deze prestatie van Twente mee vergelijken."

'Het loopt nu perfect'

Westerink steekt de loftrompet over het team van dit jaar. "Ik ben heel trots op de club en het team. Ook de begeleiding eromheen. Volgens mij loopt het nu perfect bij de club."
Ook reikt De Vriendenkring vanavond de jaarlijkse prijzen uit voor de beste speler en het grootste talent van het seizoen. "Dat doen we normaal op het veld, maar nu op het podium", besluit Westerink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.