Betaald voetbal

Programma: play-offs beginnen voor Heracles, halve finale Het Ravijn en Twente Vrouwen kan titel niet meer ontgaan

Heracles Almelo
Heracles Almelo © Orange Pictures
Voor Heracles Almelo wordt het seizoen nog even verlengd. De ploeg moet zich via de play-offs zien te handhaven. Ook in andere sporten gaan beslissingen vallen. Hieronder een overzicht van het programma van deze week.

Betaald voetbal

Het vervelende toetje voor Heracles gaat morgen beginnen. Excelsior is de tegenstander in Rotterdam. Zaterdagavond is de return in Almelo. De winnaar van het tweeluik speelt tegen FC Eindhoven of ADO Den haag om een plek in de Eredivisie.

Amateurvoetbal

De clubs in de Hoofdklasse zijn een weekend vrij, maar in de Tweede en Derde Divisie wordt wel gevoetbald. HHC gaat op bezoek bij Scheveningen en ook de clubs in de Derde Divisie spelen een uitduel. Excelsior'31 gaat op bezoek bij HSV Hoek, Staphorst bij DOVO en op zondag speelt HSC'21 bij ADO'20. Die ploeg is de koploper in de derde periode en maakt dus nog kans op de nacompetitie. In de lagere klassen gaat het rijtje met kampioenen en degradanten weer aangevuld worden. Zo maakt Rohda Raalte een goede kans om weer terug te keren in de zondaghoofdklasse.

Vrouwenvoetbal

FC Twente Vrouwen gaat vrijdag zo goed als zeker kampioen worden. Het pakte afgelopen weekend de titel al officieus. Twente gaat op bezoek bij Ajax, de nummer twee, en de Amsterdammers moeten met tien doelpunten verschil winnen om de titel op doelsaldo te winnen. Als dat niet gebeurt, prolongeert Twente de titel en pakt het de zevende schaal.

Basketbal

Landstede Hammers werd afgelopen weekend uitgeschakeld in de play-offs om de landstitel. Die strijd gaat tussen ZZ Leiden en Heroes. De Zwolse ploeg gaat nog wel verder in de BNXT League play-offs. Daarin spelen zowel Belgische als Nederlandse clubs. Landstede stroomt in in de derde ronde en daarin is Antwerp Giants in een tweeluik de tegenstander. Vrijdag is het eerste duel in België, volgende week dinsdag is de return in Zwolle.

Softbal

De softbalsters van Tex Town Tigers staan op de derde plek in de Hoofdklasse en komend weekend kunnen ze profiteren van het feit dat de nummers een en twee, Neptunus en Olympia, tegenover elkaar staan. De Enschedeërs krijgen zelf Amsterdam Pirates op bezoek.

Waterpolo

De waterpoloheren van Het Ravijn staan in de halve finales van de play-offs om de landstitel. Vrijdag en zaterdag zijn de eerste twee duels van de best-of-3 tegen De Zaan. Als er na twee duels geen beslissing is gevallen, is zondag het derde duel in Nijverdal. De andere halve finale gaat tussen ZVL en Polar Bears.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.