Betaald voetbal

Grootaandeelhouder Alex Kroes vertrekt bij Go Ahead Eagles

Alex Kroes
Alex Kroes © Go Ahead Eagles
Alex Kroes vertrekt bij Go Ahead Eagles. De grootaandeelhouder, en daarmee dus eigenaar van de Deventer club, was sinds 2019 in dienst. Daarvoor was hij eigenaar van voetbalmakelaarskantoor SEG.
Kees Vierhouten, die al 30 procent van de aandelen bezat, neemt de aandelen van Kroes over en heeft dan 90 procent in bezit. De overige 10 procent is in handen van Hans de Vroome. Daarnaast heeft de stichting het gouden aandeel van de club. Daarin zijn zaken als speelstad en clubkleuren vastgelegd.

KNVB

De KNVB dient de aandelenoverdracht nog wel goed te keuren, maar daarbij verwacht de club geen problemen. Vierhouten is onlangs nog gecontroleerd door de voetbalbond.

Nieuwe uitdaging

Kroes geeft geen expliciete reden voor zijn vertrek bij de Deventer club. Hij wil graag een nieuwe uitdaging aangaan, maar heeft die nog niet gevonden. Bij zijn aanstelling gaf hij aan om van Go Ahead Eagles op financieel gebied de veertiende club van Nederland te willen maken.

Optelsom van redenen

"Ik kan me zo voorstellen dat dit bericht de nodige mensen zal verrassen", zegt Kroes over zijn besluit. "Ik voel me écht verbonden met de club en ik denk ook wel dat supporters en sponsoren dat de afgelopen jaren hebben ervaren. Maar een optelsom van redenen heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik dit moeilijke maar wel juiste besluit heb genomen."

Steentje kunnen bijdragen

"Ik heb denk ik zeker mijn steentje bij kunnen dragen aan de ontwikkeling, met name op financieel en sportief vlak. Maar voor de uitdagingen die er nu aankomen – met name op stadionvlak – is misschien andere power nodig. En ik denk dat Kees Vierhouten meer power bezit om dit soort bouwprojecten van de grond te krijgen, hetgeen de club absoluut voor de lange termijn ten goede zal komen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.