nieuws

Coalitiebesprekingen in Kampen afgerond, SGP gaat meebesturen

SGP gaat meebesturen in Kampen
SGP gaat meebesturen in Kampen © Flickr Creative Commons / Mark Stam
De ChristenUnie, CDA en VVD hebben met de SGP een akkoord bereikt over het vormen van een nieuwe coalitie in de gemeente Kampen.
De ChristenUnie, het CDA en de VVD waren op zoek naar een nieuwe coalitiepartner, na het afhaken van de SP. De drie coalitiepartijen hadden een vierde partij nodig om een raadsmeerderheid te kunnen houden in de gemeenteraad van Kampen. De SGP is gevraagd de coalitie te komen versterken. In de afgelopen weken is overleg gepleegd over een nieuw coalitieprogramma waarin alle vier partijen zich kunnen vinden. De coalitiegesprekken werden geleid door voormalig wethouder en oud-senator Remmelt de Boer.
Enkele accenten in het nieuwe coalitieprogramma zijn:  minder regeldrang maar daarnaast meer en intensievere handhaving op het nakomen van de regels die wel gelden; inwoners betrekken bij hun fysieke en sociale leefomgeving; het stimuleren van initiatieven die bijdragen aan economie en werkgelegenheid; samenwerking met en tussen onderwijsinstellingen; meer verantwoordelijkheid en initiatief laten aan verenigingen in Kampen en een
stevige sturing op de gemeentefinanciën.
De SGP gaat een wethouder leveren voor het college. De kandidaat zal worden voorgedragen voor benoeming in een bijzondere raadsvergadering op woensdag 11 februari.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.