Nieuws

Politie stuurt opnieuw sms-bom in Dedemsvaart: "Meer mensen in het dorp weten iets over de Lidl-overval"

Overval op Lidl in Dedemsvaart
Overval op Lidl in Dedemsvaart © Gert Stegeman
De politie heeft de inwoners van Dedemsvaart vanmiddag een sms-bericht gestuurd in de hoop meer informatie te krijgen over de overval bij de Lidl in het dorp. Op vrijdagavond 10 december vorig jaar drong een gemaskerde man met een hamer het kantoor van de supermarkt aan de Langewijk binnen. Daar voerden op dat moment twee medewerkers een kassacontrole uit. "We krijgen signalen dat er mensen zijn die informatie hebben, maar dat niet met ons delen", zegt het onderzoeksteam.
Begin dit jaar stuurde de politie ook al een sms-bom om de overval onder de aandacht te brengen. Iedereen die rond het tijdstip van de overval (20.10 uur) in de omgeving was, kreeg een bericht omdat beelden van de overval te zien waren in Opsporing Verzocht en Onder de Loep.
De overvaller is nog steeds niet gepakt. Volgens de politie gaat het om een man van ongeveer 25 tot 30 jaar oud, ongeveer 1.85m lang en heeft hij een licht getinte huidskleur. Nadat hij twee medewerkers bedreigde met de hamer stopte hij geld in een zwart tasje en rende weg. Ongeveer 200 meter van de supermarkt stapte hij bij het viaduct van de N377 op een witte fiets.

'Meer mensen weten iets'

Het onderzoeksteam ontvangt signalen dat er meer mensen zijn die iets moeten weten over de overval en de overvaller, maar de informatie komt niet rechtstreeks bij de politie terecht. Teamleider van het onderzoek: "We willen daarom nogmaals een beroep doen op de inwoners van Dedemsvaart, want we willen deze zaak oplossen. Een overval kan heel traumatiserend zijn voor slachtoffers en wij willen natuurlijk de verdachte pakken."
De politie hoopt dat iedereen die iets weet toch contact opneemt. "We willen er alles aan doen om deze zaak op te lossen. Sinds december zijn we er mee bezig en we krijgen signalen dat er mensen in het dorp zijn die informatie hebben, maar dat niet met ons delen."
Daarom roept de teamleider iedereen met informatie of vermoedens op om contact op te nemen. "We gaan nooit zomaar over tot aanhouding, uiteraard onderzoeken we alle informatie die binnenkomt. Maar dat is juist wat we nodig hebben. Hoe klein of onbelangrijk ook, alle informatie kan van waarde zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.