Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: fietsers hebben maling aan rood

Deze twee fietsers rijden niet alleen door rood, maar slaan ook nog eens een weg in waar ze helemaal niet mogen rijden.
Deze twee fietsers rijden niet alleen door rood, maar slaan ook nog eens een weg in waar ze helemaal niet mogen rijden. © RTV Oost
Dat het verkeerslicht op rood staat, lijkt deze fietsers geen moment te deren. Daarna rijden ze ook nog eens een weg in waar ze helemaal niet mogen komen. In deze aflevering van Oost op het Asfalt aandacht voor twee fietsers, die het misschien juist wel aan deze verkeersovertreding hebben te danken dat ze het er zonder kleerscheuren vanaf hebben gebracht.
Het incident deed zich afgelopen weekeinde voor in Oldenzaal, op de kruising van de Lossersestraat met de Enschedesestraat.

Geluk bij ongeluk

Terwijl de bestuurder van een auto met dashcam voorsorteert om rechtsaf te slaan, ziet hij tot zijn stomme verbazing hoe een man en vrouw door rood fietsen. Waarna ze ook nog eens een weg inslaan, waar het verboden is te fietsen.
Het is misschien wel een geluk bij een ongeluk dat ze die foute afslag maakten. Want het is maar de vraag wat er was gebeurd als ze rechtdoor waren gereden en de witte auto rechtsaf was geslagen.
Al zijn ze overigens ook weer niet helemaal fout. Bij het afslaan, steken ze namelijk keurig hun hand uit...

INSTUREN VIDEO'S

De rubriek Oost op het Asfalt besteedt regelmatig aandacht aan opmerkelijke situaties op de wegen in Overijssel. Via een speciaal formulier is het mogelijk video's toe te sturen.
Deze fietsers steken weliswaar keurig hun hand uit, maar rijden vervolgens door rood.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.