nieuws

Tweede-Kamerfractie ChristenUnie bezoekt synagoge in Zwolle

De landelijke fractie van de ChristenUnie heeft vandaag een werkbezoek aan de Zwolse synagoge gebracht. Met de Joodse gemeenschap is onder meer gesproken over veiligheid. Aanleiding zijn de recente aanslagen in Parijs en Nice, waarbij onder meer Joodse instellingen doelwit waren van terreur.
Een begrijpelijk onderwerp, maar helemaal gelukkig met de publiciteit rondom het werkbezoek is de voorzitter van de Joodse gemeenschap in Zwolle niet. "Het is in onze stad rustig en dat willen we ook graag zo houden", aldus voorzitter Benno Ketelaar. Volgens hem zijn er in Zwolle geen problemen.
Extra veiligheidsmaatregelen rond de synagoge zijn op dit moment niet nodig. Wel is het zaak dat de landelijke politiek aandacht blijft schenken aan het toenemende antisemitisme in Nederland. Volgens fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie is het juist nu zaak om in gesprek te zijn en te blijven met de Joodse gemeenschap. De overheid moet de veiligheid van deze groep zoveel mogelijk garanderen en daarvoor is landelijk meer geld nodig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.