nieuws

Gedeputeerde Van Hijum weerlegt uitspraken van D66-voorman Pechtold

Gedeputeerde Eddy van Hijum is het niet eens met de uitspraak van Alexander Pechtold, waarin de D66'er stelt dat  de provincie te weinig doet met het forse eigen vermogen.
Vooral door de verkoop van de zogenoemde Essent-aandelen beschikt Overijssel over één miljard euro aan vermogen. Volgens de D66-voorman moet een groot deel van dat geld geïnvesteerd worden in de provinciale economie. Dat kan volgens Pechtold bijvoorbeeld door 250 scholen energiezuiniger te maken en geld uit te trekken voor projecten die grensoverschrijdende werkgelegenheid stimuleren.

Pechtold welkom om investeringen te komen bekijken

Gedeputeerde Van Hijum stelt dat er al jarenlang fors wordt geïnvesteerd met dit Essent-geld. Juist in projecten die de werkgelegenheid stimuleren, zorgen voor duurzaamheid en projecten die een impuls voor de bouwsector vormen. 
Van Hijum heeft Pechtold nog niet aangesproken over zijn uitlatingen. Hij nodigt de D66-leider wel van harte uit om in Overijssel te komen kijken wat er allemaal met het spaargeld van de provincie is gedaan en welke projecten er nog op stapel staan.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.