nieuws

Vrouw aangehouden voor betrokkenheid bij steekpartij met dodelijke afloop in Almelo

Dode bij steekpartij aan Sluitersveldssingel Almelo
Dode bij steekpartij aan Sluitersveldssingel Almelo © Fotopersbureau Bert Kamp
De politie heeft vandaag opnieuw een aanhouding verricht in het onderzoek naar een steekpartij met dodelijke afloop in een woning aan de Sluitersveldssingel in Almelo. Een 23-jarige vrouw uit Almelo is ingesloten op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging.
Een 45-jarige man uit Almelo kwam vrijdagnacht 24 januari om het leven bij het steekincident. Sindsdien zijn in deze zaak acht verdachten aangehouden. Naast de vrouw zitten nog zes verdachten vast; mannen uit Almelo van 20, 22, 39, 40 en 44 jaar oud en een 15-jarige jongen. Een 16-jarige jongen is maandagavond 26 januari vrijgelaten, maar blijft wel verdachte in het onderzoek. Enkele verdachten verschijnen deze week voor de rechter-commissaris voor het al dan niet verlengen van hun voorlopige hechtenis.

Vechtpartij in de woning

Op de bewuste vrijdagnacht werd rond kwart voor drie bij de politie gemeld dat er een vechtpartij gaande was in de woning. Bij het steekincident raakten vier personen gewond.
Een 45-jarige Almeloër overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Drie anderen werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht en zijn na behandeling aangehouden.

Forensisch onderzoek in de woning

De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing opgeroepen om te onderzoeken wat zich precies in de woning heeft afgespeeld en wat de rol is geweest van elke verdachte in het geheel. Daartoe wordt een uitgebreid forensisch onderzoek in de woning gehouden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.