Nieuws

Verdachte gehoord over slaan voetballer Lukoki op familiebijeenkomst

Jody Lukoki, lachend op de foto bij zijn presentatie bij FC Twente.
Jody Lukoki, lachend op de foto bij zijn presentatie bij FC Twente. © FC Twente Media
De politie heeft gisteren een verdachte gehoord over de mogelijke mishandeling van profvoetballer Jody Lukoki. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie Midden-Nederland dinsdag na berichtgeving van De Telegraaf. De oud-speler van onder meer PEC Zwolle en FC Twente overleed vorige week.
Een sectie moet uitwijzen of het plotselinge overlijden van de 29-jarige voetballer het gevolg is van een mogelijke mishandeling een week eerder. De man mocht maandag na het verhoor weer gaan, maar blijft een verdachte in de zaak, aldus de politie.

Klappen op familiebijeenkomst

Volgens De Telegraaf is de verdachte MMA-fighter Victor ’Tigri’ K. uit Almere. Hij zou aanwezig zijn geweest in de woning in Almere waar de mogelijke mishandeling plaatsvond. De politiewoordvoerster kan dit niet bevestigen en zegt dat er deze week nog meer getuigen en mogelijke verdachten worden gehoord.
Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van K., zegt dat zijn cliënt wordt verdacht van een eenvoudige mishandeling. De man heeft bij de politie toegegeven klappen met de vlakke hand te hebben uitgedeeld op een familiebijeenkomst.
Kuijpers: "Er ontstond irritatie onder familieleden. Er werd geduwd en getrokken. Mijn cliënt kwam erbij en riep 'hou op met die onzin' en heeft met de platte hand een aantal mensen geslagen. Daar zouden ook beelden van moeten zijn, begrijp ik."

'Geen causaal verband'

"De politie heeft hem daarover tekst en uitleg gevraagd", zegt de advocaat van K. "Er is geen causaal verband tussen zijn slaan en het overlijden van Lukoki. Dat weet de politie ook. Lukoki is uiteindelijk overleden aan de gevolgen van een bacteriële infectie."
Volgens Kuijpers is zijn cliënt niet de eerste die door de politie is gehoord. "Familieleden hebben al verklaringen afgelegd. Zij hebben natuurlijk gezien dat K. heeft geslagen en mogelijk geconcludeerd dat hij er dan wel iets mee te maken zou hebben."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.