nieuws

Rijscholen in Overijssel scoren opnieuw hoger dan landelijk gemiddelde

Ook rijschool Harm Hoek in Borne staat in de landelijke top 10
Ook rijschool Harm Hoek in Borne staat in de landelijke top 10 © TC Tubantia / Emiel Muijderman
'Cowboys' wagen zich in Overijssel niet op de markt voor rijscholen. De slagingspercentages in de provincie blijven onverminderd hoog met een gemiddelde score van zo'n 55. De nieuwkomers op de markt doen daar nauwelijks voor onder, blijkt uit onderzoek van RTV Oost.
24 ondernemers beproefden dit jaar hun geluk en startten een rijschool in Overijssel. Samen hadden deze rijscholen 138 rijexamens. Daarvan eindigden er 69 in één keer in een rijbewijs, een slagingspercentage van exact 50.

BOVAG royeerde 150 rijscholen

Twee weken geleden schoonde de BOVAG zijn gelederen flink op. Na aanhoudende berichten over 'cowboys en avonturiers' die een rijschool startten, waar zelden tot nooit iemand slaagde, verloren zo'n 150 rijscholen hun BOVAG-keurmerk. In Overijssel was daar weinig van te merken. Al twee jaar houdt RTV Oost de prestaties van de rijscholen in de gaten en sindsdien is duidelijk dat de kwaliteit hier hoog is. Voor de derde keer op rij eindigde Overijssel achter Limburg op de tweede plek.
Bij de beste rijscholen van het land staan ook dit jaar weer diverse scholen uit de provincie. Autorijschool Ebbers in Zenderen en Rijschool Harm Hoek in Borne haalden dit jaar een bijna perfecte score van 95 tot 100 procent en staan in de landelijke top tien. Voor Ebbers is dat voor de derde keer op rij.
Hoe deed mijn rijschool het?
Door: Jody Ummels.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.