Nieuws

Eigenzinnige Bonny en Clyde krijgen eindelijk een plekje voor zichzelf

Eigenzinnige Bonny en Clyde hebben eindelijk een plekje voor zichzelf
Eigenzinnige Bonny en Clyde hebben eindelijk een plekje voor zichzelf © Dierenasiel Zwolle
Bonny en Clyde krijgen eindelijk een eigen stekkie. Al drie jaar zoekt het Dierenasiel Zwolle een geschikte plek voor de wolfshonden, die mensenschuw zijn en een sterk 'oerkarakter' hebben. Bij een crowdfundactie is binnen een maand 20.000 euro ingezameld, waarmee een permanent verblijf voor ze wordt gebouwd.
Met het geld wordt een terrein van 220 m2 omheind en zo natuurlijk mogelijk ingericht. Het overgebleven geld wordt ook allemaal uitgegeven aan het verblijf van de wolfshonden. "Alles om hun welzijn optimaal te vergroten", zegt het Dierenasiel Zwolle in een persverklaring.

Overlast

Bonnie en Clyde werden ruim drie jaar geleden in een bos bij Vilsteren gevangen door medewerkers van de dierenambulance, omdat ze daar overlast veroorzaakten. In de omgeving was geen kip of eend meer veilig.
De twee honden werden naar het asiel in Zwolle gebracht en uiteindelijk kwamen ze terecht bij iemand met een groot erf en een hoog hek eromheen. Maar omdat de honden toch steeds ontsnapten en in de buurt overlast veroorzaakten, werden ze teruggebracht naar het asiel in Zwolle.
Daar bleek uit dna-onderzoek dat ze voor meer dan een derde afstammen van de oerwolf en waarschijnlijk van een illegale fokker komen. Bonnie en Clyde zijn moeilijk te herplaatsen en daarom besloot het asiel de honden een permanente plek op het eigen terrein te geven, waar dankzij de inzamelactie genoeg geld voor is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.