nieuws

Jaar cel geëist tegen opa uit Enschede voor ontucht met kleindochter

Rechters in rechtbank Almelo
Rechters in rechtbank Almelo © RTV Oost
De officier van justitie heeft voor de rechtbank in Almelo een jaar celstraf geëist tegen een 62-jarige opa uit Enschede. De man pleegde volgens de officier van justitie ontucht met zijn 10-jarige kleindochter.
De ontucht zou hebben plaatsgehad tijdens logeerpartijtjes in 2012 en 2013. De zaak kwam aan het rollen toen het meisje tegen een vriendinnetje vertelde dat opa aan haar had gezeten. In totaal zou dat drie keer zijn gebeurd. Tegen de politie vertelde het meisje dat ze bij haar opa in bed moest liggen en dat hij dan aan haar zat.
De officier van justitie gaf aan dat het vaak lastig is om voldoende bewijs te vinden in zedenzaken, het zijn vaak gebeurtenissen waar geen getuigen bij zijn. In die gevallen gaat het dan om verklaringen van mensen om een slachtoffer heen. Die verklaringen zijn er, aldus de officier van justitie. De moeder van het 10-jarige meisje merkte dat haar dochter met tegenzin naar haar opa ging. Ook zit er in het dossier informatie dat de opa mogelijk meer slachtoffers maakte, zijn eigen dochters bijvoorbeeld. Ook zou een meisje uit de buurt slachtoffer zijn.

Kamp in de familie tegen opa

De 62-jarige opa ontkent dat hij aan zijn kleindochter zat. Eén keer heeft het meisje bij hem in bed geslapen, omdat ze niet in slaap kon komen op de bank. Volgens zijn advocate ontbreekt het bewijs in de zaak. Binnen de familie is sprake van een kamp tegen de verdachte.
De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.