Nieuws

Grote bedrijven in Overijssel blijven deels thuiswerken: "Het is een blijvertje"

Jaap Hulshof van Grolsch
Jaap Hulshof van Grolsch © RTV Oost
Kantoorpersoneel van grote Overijsselse bedrijven als Grolsch, Auping, Wehkamp, Thales, Scania en Bolletje mag ook na de coronapandemie deels vanuit huis blijven werken. Zij werken gemiddeld twee dagen per week thuis, blijkt uit een rondgang van RTV Oost langs bedrijven.
'Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan', was maandenlang het advies van het kabinet tijdens de pandemie. Inmiddels zijn vrijwel alle coronamaatregelen van tafel, maar het thuiswerken is voor veel grote Overijsselse bedrijven een blijvertje.

Brouwerijdagen

Bij Grolsch zijn twee vaste 'brouwerijdagen' ingevoerd. "Op dinsdag en donderdag werken collega's zoveel mogelijk op de brouwerij. De overige drie dagen mogen collega's zelf weten of zij op de brouwerij of liever vanuit huis willen werken", zegt Jaap Hulshof, woordvoerder van de Enschedese bierbrouwer.
Die mix tussen thuiswerken en op kantoor bevalt goed, zegt Hulshof. "We merken dat collega’s het over het algemeen erg prettig vinden. We geloven zelf ook dat deze manier van hybride werken bijdraagt aan een goede werk- en privébalans, een betere arbeidsproductiviteit en duurzaamheid."
Thuiswerken is een blijvertje, aldus Grolsch:
Thuiswerken is blijvertje bij Overijsselse bedrijven

Andere bedrijven

Bij beddenfabrikant Auping in Deventer hebben ze het thuiswerken ook in stant gehouden. "Er wordt nog aardig wat gebruik van gemaakt", aldus het bedrijf.
Medewerkers van Thales in Hengelo werken gemiddeld nog twee dagen per week thuis. "Al verschilt het wel per team. Sommige teams moeten altijd op kantoor zijn, omdat het werk daarom vraagt. Maar in het algemeen komen we uit op gemiddeld drie dagen op kantoor en twee dagen thuis", zegt een woordvoerder.
Personeel van Bolletje in Almelo mag, indien mogelijk, eveneens twee dagen per week de kantoortuin inruilen voor de werkkamer thuis. "Er werken nog steeds mensen thuis, maar het is wel minder dan tijdens de lockdown."
Er werken nog steeds mensen thuis
Woordvoerder Bolletje

Scania en Wehkamp

Bij Scania in Zwolle hoeft kantoorpersoneel de helft van de werktijd niet naar kantoor te komen. "Voor veel medewerkers is de mogelijkheid om thuis te werken er natuurlijk niet, maar voor degene die dat wel kunnen, hebben wij thuiswerkbeleid opgesteld. Dat betekent dat je vaste thuiswerkdagen aan kunt vragen bij je leidinggevende", zegt een woordvoerder.
Wehkamp in Zwolle wil thuiswerken ook mogelijk blijven maken, al is nog niet duidelijk hoe dat beleid eruit gaat zien. "In het hoofdkantoor zijn we momenteel nog bezig met het vormgeven en uitwerken van dit beleid."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.