Betaald voetbal

Ulderink zit niet lang thuis: Overmars haalt assistent naar FC Antwerp

Andries Ulderink
Andries Ulderink © Orange Pictures
Andries Ulderink gaat aan de slag bij Royal Antwerp FC. Gisteren werd bekend dat de 52-jarige assistent-trainer zijn contract inleverde bij FC Twente. Een dag later heeft Ulderink alweer een nieuwe werkgever.
Zo meldt De Telegraaf. Dat Ulderink niet meer op dezelfde golflengte zat met hoofdtrainer Ron Jans en de rest van de technische staf noemde hij als reden voor zijn vertrek bij FC Twente. Achter de schermen bleek Ulderink dus al rond te zijn met FC Antwerp, waar Marc Overmars de technische baas is.
Overmars en Ulderink kennen elkaar voor hun gezamenlijke perioden bij Go Ahead Eagles en ook Ajax. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Ulderink bij FC Antwerp de assistent van Mark van Bommel, voor wie Overmars eveneens een contract klaar heeft liggen.

Afspraak

In Enschede weet men officieel nog niets van de nieuwe job van Ulderink, die bij FC Twente nog een doorlopend contract voor één jaar heeft. In De Grolsch Veste wordt het hier dan ook niet bij gelaten. "Er staat in ieder geval nog een afspraak met Andries", laat FC Twente-directeur Paul van der Kraan desgevraagd weten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.