Nieuws

Bökkers 'even stil' na winst Cultuurprijs Overijssel: "Waardering uit hele andere hoek"

Hendrik Jan Bökkers
Hendrik Jan Bökkers © RTV Oost
Het winnen van de Cultuurprijs Overijssel 2022 heeft Hendrik Jan Bökkers vervuld met trots. Vanmiddag maakte voorzitter Henk Jan Meijer van Stichting Cultuurprijs Overijssel bekend dat de zanger van rockband Bökkers dit jaar de prijs toekomt.
"Daar was ik echt even stil van", zegt Bökkers na de bekendmaking. "Maar dit is wel een kers op de taart. Het voelt als een blijk van waardering uit een hele andere hoek dan ik die normaal krijg. Vanuit de pophoek zou je misschien eerder iets verwachten, maar dit is echt heel tof. Daar ben ik ontzettend blij mee en heel trots op." De stichting kent de prijs aan Bökkers toe omdat hij een stimulerende bijdrage levert aan het kunst- en cultuurklimaat in Overijssel.
De popmuzikant en ambassadeur van het Nedersaksisch is volgens de jury al ruim twintig jaar een popmuzikant van buitengewone en inspirerende kwaliteit. "Hij profileert zich bij uitstek als een ware Overijsselse kunstenaar", sprak juryvoorzitter Meijer. "Het dna van Overijssel is in al zijn muziek te horen."

Geldprijs

Behalve de eer ontvangt Bökkers met het winnen van de Cultuurprijs ook 10.000 euro. Bökkers: "Dat bedrag, daar was ik vooral even heel stil van. Ik ga er eens even goed over nadenken wat ik daar mee ga doen. Het gaat zeker niet 'met de knollen de pot in', zoals we op z'n Sallands zo mooi zeggen. Ik wil er echt iets voor bedenken, waarvan ik over twintig jaar nog weet wat ik ermee gedaan heb."
Hendrik Jan Bökkers wint Cultuurprijs Overijssel

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.