Betaald voetbal

Blik op de cijfers: Lamprou miste geen minuut, Van Wolfswinkel met afstand meest waardevolle speler

Kostas Lamprou en Ricky van Wolfswinkel
Kostas Lamprou en Ricky van Wolfswinkel © Orange Pictures
Het seizoen zit er voor de Overijsselse clubs op in de Eredivisie. En dus is het tijd een blik te werpen op de statistieken.
Doelman Kostas Lamprou van PEC Zwolle is de enige speler van de vier Overijsselse clubs die geen minuut miste in de Eredivisie van dit seizoen. Middenvelders Michel Vlap van FC Twente en Philippe Rommens van Go Ahead Eagles kwamen ook in alle 34 wedstrijden in actie, maar werden daarin wel gewisseld of later in het veld gebracht.
Dimitrios Limnios en Robin Pröpper van FC Twente, Noah Fadiga van Heracles Almelo en Luuk Brouwers en Ragnar Oratmangoen van Go Ahead Eagles misten slechts één duel. Bij de eerste drie kwam dat door een schorsing.
Vlap en Rommens speelden alle 34 duels
Vlap en Rommens speelden alle 34 duels © Orange Pictures

Meest waardevolle speler

Ricky van Wolfswinkel is met afstand de meeste waardevolle speler van de vier clubs. De aanvaller van FC Twente werd Overijssels topscorer met 16 treffers en gaf daarnaast ook nog eens 8 assists, ook de meeste van alle spelers.
Inigo Cordoba werd de topscorer van Go Ahead Eagles met 9 treffers, Sinan Bakis was met 8 treffers het meest trefzeker voor Heracles en Daishawn Redan met 6 bij PEC Zwolle.

Quagliata kaartenpakker

De meeste kaarten waren dit seizoen voor Giacomo Quagliata van Heracles. De Italiaanse linksback kreeg 9 keer geel. Ploeggenoot Fadiga kreeg er 8. Ook Ramiz Zerrouki van FC Twente kreeg 8 keer een gele prent. Mats Deijl van Go Ahead Eagles, Mees de Wit van PEC Zwolle en Van Wolfswinkel en Michal Sadilek van FC Twente kregen er 6.
Joris Kramer viel op door het krijgen van 2 rode kaarten. In totaal waren er 13 rode kaarten voor de vier Overijsselse clubs.
Giacomo Quagliata kreeg de meeste kaarten
Giacomo Quagliata kreeg de meeste kaarten © Orange Pictures

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.