nieuws

Raadsfracties in Almelo dringen aan op terugbetaling van lening aan Recon

Stadhuis in Almelo
Stadhuis in Almelo © TC Tubantia / Lenneke Lingmont
De fracties LAS, VVD en PvdA in de gemeenteraad van Almelo willen dat het bedrijf Recon een gemeentelijke lening van 272.682 euro terugbetaalt. Daartoe wordt komende dinsdag een motie ingediend tijdens de raadsvergadering van Almelo.
Textielgroothandel Recon heeft de lening gekregen van de gemeente Almelo om stappen te kunnen zetten op het gebied van de werkgelegenheid. Uitbreiding van het aantal arbeidsplaatsen en het behoud ervan was het doel. Maar die ambitie heeft het bedrijf nooit kunnen waarmaken. Recon heeft plannen zich elders te vestigen.
Het college van Almelo overweegt Recon te ontslaan van de verplichting om de gemeentelijke lening terug te betalen. De lening zou oninbaar zijn en leiden tot de ondergang van de groothandel. De fracties LAS, VVD en PvdA vinden een kwijtschelding van de lening onacceptabel en willen dat het college in gesprek gaat met Recon om het geld terug te krijgen. Ook willen de partijen volledig geïnformeerd worden over alle gevoerde correspondentie met Recon met betrekking tot de lening.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.