Betaald voetbal

Geschrokken Kolmschot blijft strijdbaar: "Ik geef ons 50 procent kans"

De Keuken Kampioen Divisie nadert voor Heracles. De club uit Almelo ging vanavond in de nacompetitie keihard onderuit bij Excelsior (3-0) en staat aan de rand van de afgrond. René Kolmschot, de assistent en vervanger van de ontslagen oefenmeester Frank Wormuth, gelooft echter nog steeds in een mogelijke ommekeer.
"Dit is niet te bevatten. We dachten dat we er klaar voor waren, maar dat was dus zeker niet zo", zegt Kolmschot na de blamage in Rotterdam. Hij wijzigde het elftal op meerdere plekken. "Of dat slim is? Tja, wat is slim. Je denkt dat je het zo goed doet", vervolgt de trainer. "Die derde tegentreffer had niet mogen vallen. Bij 2-0 was er niet nog heel veel aan de hand geweest, maar nu hebben we het onszelf wel heel moeilijk gemaakt."

Ander vaatje

Het Eredivisieschap van Heracles hangt aan een zijden draadje. Kolmschot wil de club logischerwijs nog niet begraven. "We moeten vertrouwen uitstralen, want anders hoef je niet aan die wedstrijd te beginnen. Ik ben ervan overtuigd dat we in eigen huis met 3-0 van Excelsior kunnen winnen. Maar dan moeten we wel uit een ander vaatje tappen."

50 procent

Heracles won dit seizoen nog geen enkel duel met drie doelpunten verschil. "Het is en blijft voetbal, dus het kan zomaar gebeuren. We hebben een enorme klus te klaren. Ik geef ons 50 procent kans", aldus Kolmschot.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.