Nieuws

Olympisch bokser uit Almelo doelwit van aanslagen: "Ik ben meerdere keren beschoten"

Bokser speelt rol in gewapende vete
Bokser speelt rol in gewapende vete © Getty Images
"Ik ben beschoten en zij verdraaien de boel." Dat zegt een voormalig olympisch bokser uit Almelo tegen RTV Oost. De omroep sprak hem na afloop van een voorbereidende rechtszitting over een vete tussen twee families, waarin de bokser een rol speelt. Het conflict zou eind 2019 met gebruik van wapens zijn uitgevochten in een Apeldoornse woonwijk.
De ruzie draait volgens de oud-Olympiër om een meisje. "Die ex van haar was boos op mij, omdat ik toen een relatie met haar had." De bokser zegt dat de jaloerse ex hem begin november 2019 heeft beschoten. "Er zijn meerdere kogels op mij afgevuurd. Ik heb geschuild achter mijn auto. Op de kogelhulzen zitten sporen van de jaloerse ex, maar die zegt dat hij een alibi heeft. Tja, die kun je kopen als je genoeg geld hebt."

Kookpunt

Twee weken na deze veronderstelde aanslag op de bokser, komt het conflict in de nacht wederom tot een kookpunt. De familie van het meisje en de familie van de ex komen oog in oog te staan op De Sikkel in Apeldoorn. Volgens het Openbaar Ministerie is ook de bokser erbij. Hij zou met een een wapen in de hand tegen een van de 'tegenstanders' hebben geroepen: "En opkankeren, anders schiet ik je dood."
De oud-Olympiër ontkent dat. "Ik was die avond en nacht daar inderdaad in de buurt. Maar toen ze begonnen te schieten, ben ik weggerend. Ik ben niet gek. Ik ben opnieuw beschoten en zij verdraaien de boel."

Kogelwerend vest

Feit is dat die nacht twee gewonden zijn gevallen, beiden aan de kant van de jaloerse ex. Die zegt zelf daadwerkelijk door een kogel te zijn geraakt, maar dat hij het heeft overleefd door het dragen van een kogelwerend vest. Vreemd is dan wel dat (vooralsnog) niemand wordt verdacht van poging moord of doodslag.
En nou opkankeren, anders schiet ik je dood
Uit politiedossier
Van de confrontatie zijn beelden gemaakt door verschillende beveiligingscamera's. Omdat het donker was, zijn de personen niet goed te onderscheiden. Wel is te zien dat iemand een pistool richt, met daaroverheen een wit doek. De familie van de jaloerse ex zegt op de beelden goed te kunnen zien wie er op staan. Ook een politieagent zegt een aantal verdachten te herkennen. Advocaten willen graag de agent aan de tand voelen, aangezien zij zeggen zelf niets op de beelden kunnen onderscheiden.

Punterboksertje

Het conflict sluimerde al langer. Zo stuurde de jaloerse ex volgens het OM meerdere chats naar zijn voormalige vriendin over de bokser. "Zeg maar tegen [hem] dat ik rij op hem. 1000 procent dat ik hem pak. Zijn dagen zijn geteld."
De bedreigingen gingen verder: "Hem maak ik dood, geef dat door. Voor jou ogen vermoord ik hem. Als hij op de bank zou zitten, dan schiet ik de hele boel overhoop. Ook al zitten de kinderen erbij, dan hebben ze maar een trauma."
Bij deze uitingen werd ook een vuurwapen getoond, stelt het OM. De oud-olympisch bokser kwam al eerder op negatieve wijze in het nieuws, voor mishandeling en wapenbezit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.