Nieuws

Politie in Kampen neemt rijbewijs en busje van beschonken bestuurder in beslag

Blaastest (foto ter illustratie)
Blaastest (foto ter illustratie) © Archief RTV Oost
Hij is drie keer in vijf jaar tijd onder invloed achter het stuur betrapt en nu is hij zijn stuur kwijt. De politie in Kampen heeft vandaag het rijbewijs èn het busje van een drankrijder afgepakt.
De hulpdiensten kregen een melding van asociaal rijgedrag op de N50. "Een bestuurder begon met het rechts inhalen van een medeweggebruiker", schrijft een agent op Instagram. Bij een tankstation werd de man langs de kant gezet. "Nog voor dat de collega's het blaasapparaat te voorschijn haalden, kregen zij al de indruk dat de bestuurder gedronken had." De man werd meegenomen naar het politiebureau in Kampen.
"Daar bleek de uitslag van de ademanalyse zo hoog, dat hij zijn rijbewijs bij ons moest achterlaten", vervolgt de wijkagent. Toen de geschiedenis van de bestuurder onder de loep genomen werd, kwamen de agenten erachter dat hij in de afgelopen vijf jaar al drie keer betrapt is op 'rijden onder invloed'.

Herhaling voorkomen

Na overleg met de verkeersofficier werd ook het voertuig van de chauffeur in beslag genomen. "Dit doen wij om te voorkomen dat deze bestuurder opnieuw achter het stuur kan kruipen", aldus wijkagent Jordi. De politie zal ook proces-verbaal opstellen tegen de recidivist.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.