Betaald voetbal

Go Ahead Eagles bindt aanvaller Jahnoah Markelo voor drie seizoenen

Jahnoah Markelo tekent bij Go Ahead Eagles
Jahnoah Markelo tekent bij Go Ahead Eagles © Erik Pasman
Go Ahead Eagles heeft zich voor de komende seizoenen versterkt met Jahnoah Markelo. De negentienjarige rechtsbuiten komt over van FC Twente en tekent in De Adelaarshorst een verbintenis voor drie jaar.
Markelo kijkt uit naar de wedstrijden aan de Vetkampstraat. "De beleving en sfeer in het stadion zijn me zeer goed bevallen”, zegt Markelo. “Aan alles kan ik merken dat Go Ahead Eagles een trouwe achterban heeft en dat is ook een van de redenen waarom ik graag de overstap naar deze club wilde maken. Het was een dag met alleen maar pluspunten, want Go Ahead Eagles won die wedstrijd ook nog eens. Al met al een mooie ervaring, die ik volgend seizoen nog veel vaker hoop mee te maken.”

FC Twente en Ajax

Op zestienjarige leeftijd maakte Jahnoah Markelo de overstap naar de jeugdopleiding van FC Twente. De aanvaller kwam één keer in actie voor het eerste elftal van Twente, als invaller in een bekerduel. Voor zijn tijd in Enschede speelde hij jarenlang in de jeugd van Ajax. Jahnoah is de jongere broer van Nathan Markelo, die in zijn carrière onder andere voor Everton U23, FC Twente en Jong PSV speelde.

Bosvelt

Technisch manager Paul Bosvelt: “Door zijn jaren bij de jeugdopleidingen van Ajax en FC Twente beschikt Jahnoah over een goede voetbalachtergrond. Voor hem is het goed dat hij nu in een nieuwe omgeving op jacht gaat naar zijn echte doorbraak. Hij heeft veel potentie door zijn specifieke aanvallende kwaliteiten. Zoals in het recente verleden bij meer spelers is gebleken, is Go Ahead Eagles dan een prima platform om die potentie te benutten.”
Technisch manager Paul Bosvelt content met vastleggen Markelo
Technisch manager Paul Bosvelt content met vastleggen Markelo © Erik Pasman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.